Tegel ideeën voor de badkamer

badkamertegel idee
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Je badkamer bestaat behalve uit sanitair voornamelijk uit tegels. De keus voor de tegels op de vloer en aan de wand van je badkamer bepaalt dus een groot deel van de uitstraling van je badkamer. Gelukkig is er heel veel keus in badkamertegels. Zo kun je de ruimte helemaal naar eigen sfeer en smaak creëren: strak en clean, industrieel of warm en sfeervol of iets ertussenin. Er is volop keus uit allerlei kleuren, dessins, kwaliteiten en formaten. We delen in deze blog graag wat inspiratie en trends in badkamertegels.

Er zijn klassiekers als het gaat om badkamertegels, maar er zijn ook vele trends te zien. We hebben ons licht her en der opgestoken en lichten een aantal aanraders voor je uit.

Gemarmerde badkamertegels

Voor zowel aan de wand als op de vloer zijn er tegels met een marmerdecor. Het is al meerdere jaren een trend en deze tegel blijft dan ook steevast terugkomen in de collecties van sanitairspeciaalzaken en bouwmarkten. Populair is wit of grijs of een combinatie ervan. De lichtere kleuren zijn ideaal voor een ruime, frisse uitstraling.

Tegels met een bont decor

Houd je van wat meer kleur in je badkamer, dan kun je kiezen voor een tegel met een fraai decor in verschillende kleurtjes en geeft een sfeervol mediterraan effect. Dit komt het mooist tot zijn recht in combinatie met effen vloertegels –als je kiest voor decortegels aan de wand en vice versa. Decortegels zijn er ook in ton-sur-ton kleurstellingen, dat geeft een wat rustiger kleurbeeld en patroon.

Mozaïektegels

Je kent ze vast wel, die hele kleine tegeltjes, waarvan je in eerste instantie denkt: wat een werk! Maar het is eenvoudiger dan het lijkt. Mozaïektegels bestaan uit een serie kleine tegeltjes, dus je bent sneller klaar dan je denkt! Deze tegels zijn heel gewild in de badkamer en doen het trouwens ook goed in de toiletruimte. Ga je badkamers kopen bij Douche Concurrent, dan zul je deze tegels daar zeker tegenkomen.

Maak het af met een decorrand

Als je kiest voor een rustig kleurbeeld, of effen tegels, kun je dat nog wel extra flair geven. Bijvoorbeeld met een decorrand van kleinere tegeltjes. Een  echte finishing touch! Dit kan zowel bij de tegels aan de wand als de tegels op de vloer van je badkamer Bijvoorbeeld bij de mozaïektegels die we hierboven bespraken. Laat dit je overigens niet tegenhouden ook voor een decorrand te kiezen in de kleurrijke badkamer.