Besparen op je vaste lasten doe je zo!

Besparen op je vaste lasten
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Het lijkt alsof de laatste tijd alles duurder wordt. Daarom is ook niet gek dat mensen steeds vaker willen besparen op hun vaste lasten. Echter is dit vaker makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe pak je dit aan?

1. Maak een overzicht van wat er binnenkomt, en van wat er uitgaat

Alvorens een bespaarplan te maken, is het zaak dat je inzicht krijgt in wat je precies uitgeeft. Tegenwoordig heb je op de website van je bank binnen no-time gezien wat er maandelijks wordt af- en bijgeschreven. Begin met een lijst te maken van alles wat binnenkomt en wat eruit gaat zodat je een overzicht krijgt.

Als je hiermee klaar bent, kun je de uitgaven aan de vaste lasten van jouw inkomsten aftrekken en dan zie je precies wat er overblijft. Hier moet je dus van boodschappen doen, tanken, sparen (als het lukt), enzovoorts.

2. Zeg alles op wat je niet nodig hebt

Zodra je dat overzicht hebt gemaakt, kom je misschien dingen tegen die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Het kan zijn dat je weinig televisie kijkt, maar er wel een abonnement op hebt. Vaak hebben mensen pakketten die televisie, internet en telefoon bevatten, terwijl ze eigenlijk alleen maar internetten. Dan is het uiteraard zonde van je geld om die andere dingen ook te betalen! Zeg dus op wat je niet nodig hebt en je zult merken dat je flink wat besparen kunt.

3. Stop met teveel betalen aan energie

Er zijn zoveel mensen die veel meer betalen dan nodig is met betrekking tot hun energierekening. Je kunt echt jaarlijks honderden euro’s besparen op een paar eenvoudige manieren:

Minder verbruiken

Korter douchen, minder vaak de droger gebruiken, lichten niet onnodig lang laten aanstaan en je huis niet verwarmen tot tropische temperaturen kan al echt een heus verschil maken. Het is beter voor het milieu en ook nog eens voor je bankrekening.

Overstappen en vergelijken van energieleveranciers

Onder de eindeloze mogelijkheden die het internet met zich meebrengt, valt ook dat je eindeloos kan vergelijken. Het kan jaarlijks ook flink wat opleveren door simpelweg online energieleveranciers te vergelijken en ieder jaar over te stappen.

4. Overstappen en opzeggen van je autoverzekering

Nu we het toch over overstappen hebben, kun je ook besparen op andere verzekeringen. Neem bijvoorbeeld je autoverzekering. Als je online gaat vergelijken, heb je binnen no-time een goedkope autoverzekering gevonden die precies bij je past. Als je wilt berekenen hoeveel je besparen kunt op je autoverzekering, ga dan eens naar autoverzekering berekenen Overstappen.nl en bereken tot wel honderden euro’s per jaar.