Bezienswaardigheden in Praag

bezienswaardigheden praag
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Praag: de hoofdstad van Tsjechië en een van de mooiste steden van heel Europa, en dat terwijl de stad maar enkele uren reizen is vanaf Nederland met het vliegtuig! Niet voor niets is ook het centrum van Praag opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Praag biedt cultuur, mogelijkheden tot uitgaan, vele bezienswaardigheden en natuurlijk ontspanning. Hier lees je meer over alle bezienswaardigheden Praag en wat je verder niet mag missen in deze prachtige stad.

Karelsburg

Als eerste op de lijst van bezienswaardigheden Praag, is de Karelsburg. De brug is maar liefst meer dan 600 jaar oud en past perfect in het historische deel van de stad. De brug had overigens vroeger een belangrijk doel, namelijk mensen de kerk weer in krijgen. Daarbij kan je een wens doen als je halverwege de brug bent, bij het koperen kruis.

Wijk Josefov

Nog een aanrader voor bezienswaardigheden Praag is de wijk Josefov, een Joodse wijk. Nu gaat het voornamelijk om de herinneringen die in deze wijk liggen, door middel van allerlei monumenten, maar ook door synagogen en de begraafplaats. Helaas is een deel van de wijk rond 1900 kapot gemaakt omdat ze een ander soort wijk wilden maken, maar gelukkig is er toch een deel intact gebleven. Bij bezienswaardigheden Praag hoort dus niet alleen het nieuwe deel van een stad, maar natuurlijk ook delen waar je juist de geschiedenis kunt terugzien.

Uitkijkpunt

Wil je over de stad heen kijken? Dan kun je ook naar het uitkijkpunt gaan, gelegen in de wijk Malá Strana. De uitkijktoren was eerder een observatietoren, maar is nu een 60 meter hoge toren waar je een deel van de stad kunt overzien. Vergeet hiervoor je camera dus niet mee te nemen gezien het feit dat dit een van de mooiste bezienswaardigheden Praag is!

Musea

Een liefhebber van musea? Ook dan hoef je je niet te vervelen in Praag en kun je gaan voor het Nationale Museum als een van de bezienswaardigheden Praag. Deze is gelegen aan het Wencesclausplein, in het centrum. Het is niet zomaar een museum, maar een die 14 miljoen stukken heeft en daarmee dus een van de grootste musea genoemd mag worden. Het gaat hierbij om stukken uit de prehistorie, maar ook uit de diergeneeskunde, archeologie en meer.

bezienswaardigheden praag - wencesclausplein

Gemeentehuis als een van de bezienswaardigheden Praag

Tot slot is er het gemeentehuis, wat gezien wordt als het mooiste gebouwd van de stad en deze valt daardoor ook goed in de smaak bij de toeristen. Je vindt hier niet alleen het gemeentehuis, maar ook talloze leuke restaurants, café’s, concertzalen en meer. Als je houdt van oude gebouwen die nog intact zijn en daarbij ook graag een hapje en drankje doet, dan zit je hier goed. Hier krijg je alvast een voorproefje.