Dierentuinen Nederland: waar het grootste avontuur beleven?

de dierentuin
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Het is moeilijk om uit te leggen waarom dierentuinen zo verleidelijk zijn. Zodra we ergens zijn en wat vrije tijd hebben, sluipt de dierentuin altijd onze gedachten binnen. Het kan bijna niet anders dan dat het de schattige donzige dieren zijn. Daarom hebben we een lijst gemaakt van enkele van de grootste en populairste dierentuinen in Nederland. Dus, in het geval dat je jezelf wat wilt opbeuren of je weet niet wat te doen tijdens een vrij weekend, probeer dan een van deze dierentuinen in Nederland te bezoeken.

De Koninklijke Artis Zoo in Amsterdam

Dit is eigenlijk de oudste en meest populaire dierentuin van heel Nederland. Ondanks dat het al zo lang bestaat, is het nog steeds een van de moderne en goed verzorgde dierentuinen in Nederland. Artis zoo biedt zijn bezoekers een hele dag plezier, met een verscheidenheid aan dingen om te bewonderen. Ze hebben een dagelijks schema, dus als je wilt zien hoe de leeuwen of pinguïns gevoed worden, kun je het schema bekijken zodat je er rekening mee kunt houden tijdens jouw bezoek aan deze zeer gerenommeerde dierentuin van Nederland. De dierentuin biedt ook geleide rondleidingen. Daarnaast heeft deze zoo ook een aquarium en een planetarium – er valt dus zeker genoeg te ontdekken!

Blijdorp Zoo in Rotterdam: een van de mooiste dierentuinen in Nederland

De dierentuin Blijdorp is voor velen een persoonlijke favoriet omdat het een van de mooiste dierentuinen in Nederland en van Europa is. De Zoo is al een aantal keer genomineerd voor het winnen van prijzen. Het heeft een fantastisch ontwerp en landschap en er is zelfs een ongelooflijk speelpark voor kinderen. Deze dierentuin van Nederland is zo groot waardoor je moeite hebt om alles binnen de openingstijden te zien. Het heeft een groot aquariumgedeelte, een vlindertuin en heel wat dieren van over de hele wereld vinden er hun thuis.

Blijdorp Zoo in Rotterdam een van de mooiste dierentuinen in Nederland

Safari Park Beekse Bergen in Tilburg

Als je echt iets uniek wilt beleven, dan moet je dit safaripark bezoeken. Als je niet genoeg tijd of geld hebt om op een echte safari te gaan, is Safari Park Beekse Bergen een uitmuntende vervangende optie. Deze dierentuin van Nederland is zo groot, dat je letterlijk de hele dag nodig hebt om alles gezien te hebben. Je hebt 2 opties: de wandeltocht of de autorit (of beide), waar je de safaridieren te voet of in het comfort van je eigen auto of safaribus kunt ontmoeten. Je kunt ook een boottocht maken rond het park en er zelfs overnachten in je eigen safari lodge!

Safari Park Beekse Bergen in Tilburg

bronvermelding: pinterest (fivediscover.com, alexandraroskam.me, i.pinimg.com/originals/fb)