Wat zijn gezonde sladressings?

salades
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Salades kunnen een geweldige bron zijn van gezonde vetten, vezels, eiwitten en andere voedingsstoffen, maar ze kunnen ook snel minder gezond worden met toevoegingen zoals gefrituurd voedsel – croutons en spek, en natuurlijk ook de dressing die je gebruikt. Hoewel het doordrenken van je boerenkoolsalade met ranch misschien nog lekkerder maakt, ben je tegelijkertijd bezig met het verminderen van de gezondheidsvoordelen. De dressings die we in de winkel kopen, bevatten vaak veel verzadigd vet, natrium, toegevoegde suikers en calorieën, en dan hebben we het nog niet gehad over kunstmatige kleur- en smaakstoffen en conserveermiddelen! Hoewel een typische portie 2 eetlepels is, is het niet ongewoon dat we meer dan dat gebruiken in onze salades. Wil je het ook over een andere boeg gooien en een gezonde sladressing gebruiken? Lees dan verder!

De meest gezonde sladressings zijn de eenvoudigste

De meest gezonde sladressings zijn meestal heel eenvoudig met weinig ingrediënten. Sladressings met ingrediënten die je niet kunt herkennen, zoals fosforzuur, calciumdinatrium EDTA en kunstmatige smaakstoffen, kun je maar beter vermijden. Een gezonde sladressing maak je gemakkelijk thuis met ingrediënten als azijn, oliën en kruiden die in een typische thuiskeuken worden gevonden als vaste kerningrediënten.
De meest gezonde sladressings zijn de eenvoudigste

Sladressings zelf maken

Door je eigen gezonde sladressing te maken, kun je het vet-, suiker- en natriumgehalte regelen. Een gezonde sladressing is bijvoorbeeld een balsamico-Dijon-dressing die je in enkele minuten thuis maakt met slechts een handvol ingrediënten: 1/2 kop extra vergine olijfolie, 1/2 kop balsamico-azijn en 1 theelepel Dijon-mosterd, plus zout en peper om de dressing op smaak te brengen. Het is niet alleen eenvoudig om de kwaliteit van de ingrediënten te controleren, maar het is ook zoveel goedkoper om je eigen dressing te maken. Als een in de winkel gekocht alternatief bevelen we dressing op basis van olijfolie en balsamico aan. Normaal bevat dit soort dressing vier ingrediënten (olijfolie, balsamico-azijn, kruiden en knoflook) en het smaakt geweldig bij bijna elke vorm van salade of als marinade voor kip.

Gezonde sladressings met yoghurt

Deze gezonde sladressings die heerlijk romig zijn en geweldig goed smaken, zal ervoor zorgen dat je die pot mayonaise voorgoed weggooit. Enkele voorbeelden van gezonde sladressings met yoghurt zijn:

  • Slasaus met romige citroenyoghurt
  • Yoghurt aardappelsalade dressing
  • Olievrije honingmosterddressing
  • Griekse yoghurt dressing
  • Yoghurt Caesar dressing
Gezonde sladressings met yoghurt

bronvermelding; pinterest (ambitiouskitchen.com, showmetheyummy.com)