Welke koolhydraatarme snacks zijn goed?

low carb
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Als je overweegt een koolhydraatarm dieet te volgen of gewoon de inname van koolhydraten wilt verminderen, zoek je uiteraard naar koolhydraatarme snacks! Maar het is leuk om iets te eten dat iets lichter is dan een biefstuk of een volledige kipmaaltijd wanneer het snacktijd is. Helaas vallen de traditionele snacks die je zou nemen niet altijd in de categorie koolhydraatarme snacks. Koolhydraatarme snacks vereisen dat je afscheid neemt van pretzels, maar in ruil daarvoor kiest voor heerlijke hummus van bloemkool, koolhydraatarme muesli, koolhydraatarme noten en gevulde avocado. De snackrecepten hieronder smaken heerlijk, zijn gemakkelijk te bereiden en zijn ook goed voor je. Dus of je nu koolhydraten voorgoed de deur wijst of gewoon je lichaam wilt resetten, probeer deze koolhydraatarme snacks eens!

burgers

Avocado-chips

Heb je nog een reden nodig om avocado’s te eten? Waarschijnlijk niet, maar voor het geval je inspiratie op is dan zijn avocado-chips zeker iets wat je moet overwegen om uit te proberen. De bereiding kost heel weinig tijd en het smaakt heerlijk. Verdeel de avocado in schijfjes en bestrooi ze met zout, kaas en kruiden. Bak de schijfjes nadien in de oven en je hebt heerlijke chips die beter zijn dan de traditionele chips.

avocado chips

Vetbommen van bessen met kokosnoot

Als je je inname van gezonde vetten wilt verhogen, kan deze koolhydraatarme snack helpen. Gemaakt met kokosboter, kokosolie, bessen en citroensap, is deze koolhydraatarme snack een geweldige optie als je een ketogeen dieet volgt. Een portie heeft 18,7 gram vet! Kokosroom, boter, olie en andere bijproducten zijn een uitstekende bron van gezonde vetten en je hoeft niet bang te zijn voor het verzadigde vetgehalte van kokosnoot.

Wolkenbrood

Een broodalternatief met slechts drie vereiste ingrediënten. Je zult niet geloven hoe lekker dit graanvrije brood is. Dompel het in een favoriet hummus recept of bedek het met je favoriete notenboter voor een vullende koolhydraatarme snack die je geen opgeblazen gevoel geeft.

wolkenbrood

bronvermelding; (easyrecipes.alydaamara.cf, food.theffeed.com, recipenova.com)