Mooiste plaatsen van Nederland – De absolute top 3!

Nederland
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Nederland is het hele jaar door absoluut prachtig, maar het is vooral adembenemend in het voorjaar wanneer alles in bloei komt. Het land heeft heel wat bijzondere plekjes, maar wij hebben de drie mooiste plaatsen van Nederland voor je uitgezocht. Kijk met ons mee en lees verder!

Amsterdam is onmisbaar in een lijst van mooiste plaatsen van Nederland

Kunnen we Amsterdam niet vermelden in onze top 3 van mooiste plaatsen in Nederland!? Ondanks de drukte is Amsterdam net zo koninklijk als altijd. De hoofdstad van Nederland bezit veel charme en dingen om te doen om elke bezoeker bezig te houden. Of het nu de musea van wereldklasse zijn, zoals het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum, of de fantastische straatmarkten, Amsterdam is een plaats waar je graag naar terugkeert om te genieten van de mooie en rustige straten waar je doelloos kunt in ronddwalen. Als je er al meermaals geweest bent en denkt dat je alles hebt gezien, moet je een fietstocht maken naar de charmante dorpen van Noord Amsterdam of een van de geheime binnenplaatsen van Amsterdam binnenstappen.

Amsterdam

Het unieke Den Haag

Den Haag is een juweeltje en absoluut een van de mooiste plaatsen van Nederland. Of het nu gaat om de ongerepte stranden in Kijkduin (weg van de toeristische hordes in Scheveningen!) Of de charmante straten vol moderne architectuur, Den Haag biedt voor ieder wat wils. Bijna iedereen die Den Haag bezoekt, loopt door het ongelooflijk indrukwekkende Binnenhof en bezoekt ook het meisje met de parel in het Mauritshuis. Politieke geeks zullen willen rondfietsen om de verschillende VN-instellingen te bezoeken, waaronder het Vredespaleis en het Internationaal Strafhof. Als je meer geïnteresseerd bent in gewoon ontspannen, vind je veel geweldige restaurants met gerechten uit de hele wereld, evenals charmante zijstraten met boetieks en cafés in het centrum van Den Haag.

Het kleurrijke Lisse

Een van de redenen waarom de mooiste plaatsen in Nederland zo aantrekkelijk zijn, zijn de tulpen. De meeste mensen die Nederland bezoeken, komen graag naar de tulpen kijken die in april of mei in bloei komen. Deze bloemen zijn een echte bezienswaardigheid. Je hoeft de tuinen van het Keukenhof niet te bezoeken om de tulpen te zien, maar het is een gemakkelijke manier om ervoor te zorgen dat je de bloemen niet gemist hebt. Of bezoek enkele van de niet vermelde mooiste plaatsen in Nederland zoals Alkmaar, Leiden, Delft, Dordrecht en alle charmante dorpen in de regio met de fiets en geniet van de tulpenvelden onderweg.

bloemen uit de nederlanden

Bronvermelding: pinterest (mylittleadventure.com, mylittleadventure.com)