Nieuwe vloeren installeren, meubels verplaatsen?

Nieuwe vloeren installeren - meubels verplaatsen
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Je hebt eindelijk besloten om de sprong te wagen en jezelf (en je huis) op nieuwe vloeren te trakteren. Misschien ben je gegaan voor het hardhout waar je altijd al van gedroomd hebt in de eetkamer, of misschien vernieuw je het tapijt in je geliefde familiekamer. Misschien geef je je huis een totale vloer make-over. Het is een spannende tijd, maar hoe moet je een nieuwe vloer leggen zonder je hele gezin en meubels te verhuizen?

Nieuwe vloeren installeren

Wat moet ik doen met mijn meubels bij het leggen van nieuwe vloeren?

Meubels kunnen uiteraard niet blijven staan om je nieuwe vloer te installeren. Wat je met je meubels moet doen, hangt van verschillende factoren af. Er zijn uiteindelijk twee opties om uit te kiezen. Om de juiste optie te kiezen, is het een goed idee om te beginnen met het opmaken van een plan door jezelf een paar vragen te stellen:

  • Hoe groot is mijn nieuwe vloeren project?
  • Hoelang zal het duren om mijn nieuwe vloeren te installeren?
  • Wat is mijn budget?

Verplaatsen van je meubels voor het leggen van nieuwe vloeren

Ben je van plan om in slechts één kamer of het hele huis nieuwe vloeren te leggen? Als je gewoon een kleine keukentafel en twee stoelen naar een balkon moet verplaatsen, is er weinig om je druk over te maken. Als je echter aan alle meubels in elke kamer in je huis moet denken, is het iets anders. Je moet vooral rekening houden met het tijdsbestek voor de installatie van je nieuwe vloeren. Als je een strak schema hebt en je meubels snel nodig hebt, kan het je plan moeilijk maken. Als je meerdere logeerkamers en een garage voor twee auto’s hebt, heb je ook meer opties om je meubels te verschuiven dan als je in een studio of appartement in de binnenstad woont. Als het gaat om het verplaatsen (en opslaan) van meubels, is het meestal een keuze tussen geld en spieren. Kun je een bank alleen dragen of met een vriend? Kun je het je veroorloven om iemand anders te betalen om het te doen? Of heb je geld om je meubels tijdelijk naar een opslageenheid te verplaatsen? Wat uiteindelijk de beste keuze is, hangt af van de grootte van je huis, je project en je budget.

Verplaatsen van je meubels voor het leggen van nieuwe vloeren

Bron afbeeldingen: lovecreatecelebrate.com (pinterest), neededinthehome.com (pinterest)