Tuinafscheiding eenvoudig kiezen met deze gids

Tuinafscheiding eenvoudig kiezen met deze gids
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Er is veel te overwegen bij het kiezen van een tuinafscheiding. Van het beslissen hoe je wilt dat jouw tuinafscheiding er uitziet tot het overwegen waar het zal worden geïnstalleerd. Daarnaast is er ook nog de vereiste functionaliteit en of er wettelijke richtlijnen zijn over de hoogte van de tuinafscheiding en de veiligheid? We verkennen enkele gebieden om het proces gemakkelijker voor je te maken.

Welke stijl tuinafscheiding kiezen?

Welke stijl tuinafscheiding kiezen?

Tal van fabrikanten van tuinafscheidingen hebben hun panelen zo ontworpen waardoor ze van hoge kwaliteit, modern en stijlvol zijn, maar voor veel huiseigenaren is het ontwerp en de stijl van je gekozen tuinafscheiding direct gekoppeld aan de privacy- en veiligheidseisen van je tuin. Solide hekken, zonder tussenruimte tussen de lamellen of panelen, bieden een grotere beveiliging tegen indringers, maximale privacy tegen nieuwsgierige blikken en bieden ook enige ruisonderdrukking, terwijl latten hekwerk panelen een unieke draai geven aan het creëren van grenzen, maar natuurlijk minder akoestische kwaliteit bieden. Gewone rasterbedrading is meer open en laat veel licht door. Dit soort tuinafscheiding laat planten ook omhoog klimmen. Afhankelijk van wat je zoekt, raden we aan onderzoek te doen naar de verschillende soorten tuinafscheiding.

Waar zal het worden geïnstalleerd?

Een cruciaal aspect bij het selecteren van de juiste tuinafscheiding is de locatie, omdat de plaatsing van het hek zowel de stijl als de hoogte van de hek panelen beïnvloedt. Voor voortuinen zien kortere panelen er aantrekkelijker uit dan lange, solide panelen. Als je tuin vrij open is, is een tuinafscheiding rondom het hele gebied misschien niet nodig, maar als je hekwerk huisdieren of jonge kinderen veilig moet houden, is een sterke, solide en veilige tuinafscheiding de beste keuze.

Welke hoogte moet je kiezen voor je tuinafscheiding

Welke hoogte moet je kiezen

Houd rekening met de impact van licht en wind op je tuin en de hoogte van een eventuele hangmat met een hangmatstandaard bij het kiezen van de hoogte van je tuinafscheiding. Enerzijds heb je misschien een zeer robuste tuinafscheiding nodig om sterke windstoten te weerstaan, anderzijds wil je je lommerrijke tuin niet nog schaduwrijker maken met te hoge schermen. Het is aangeraden om eerst contact op te nemen met de administratie van jouw stad of gemeente om de maximale hoogte te kennen die is toegestaan.

Bronvermelding: Pinterest (burford.co.uk, homewowdecor.com)