Wat te doen in Brussel

Wat te doen in Brussel
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

De hoofdstad van België is een fascinerende plek met een prachtige architectuur en een fascinerende geschiedenis dat in zowat elke straat en steegje zichtbaar is. De sfeer van de stad is moeilijk te omschrijven. Soms lijkt het erg zakelijk en bureaucratisch gericht, maar op andere momenten is het vrij ontspannen: denk maar aan Manneken Pis en The Comic Strip Centre. Het is deze gelaagde sfeer dat van Brussel zo’n geweldige stad maakt. Je vindt in Brussel van alles om te doen. Lees verder en ontdek enkele leuke tips over wat je kunt doen in Brussel!

Overweeg een gratis rondleiding door de stad

Het verkennen van een nieuwe stad is des te spannender als je het doet met iemand die de geschiedenis en de meest interessante plaatsen kent om te bezoeken. Tal van bedrijven bieden rondleidingen door Brussel, maar je kunt ook eenvoudig een lokale gids vinden die je door de Europese hoofdstad leidt. Het Greeters Network bijvoorbeeld koppelt je aan een lokale gids die je taal spreekt. De meeste rondleidingen die je in Brussel kunt vinden, zijn uniek en ook afgestemd op jouw specifieke interesses. Liever fietsen in plaats van wandelen? Wil je de beste bars in de stad ontdekken? Lokale bewoners of gidsen helpen je graag!

gratis rondleiding door de Brussel

Onmisbaar om te doen in Brussel: vind het trio van plassende beelden

Misschien wel de vreemdste toeristische attractie in Brussel is het standbeeld van een plassende jongen, Manneken Pis. Manneke Pis trekt al sinds 1619 heel wat bezoekers, maar velen zijn zich niet bewust van het feit dat het kleine bronzen beeld deel uitmaakt van een klein gezin dat geneigd is om in het openbaar te plassen! Er is namelijk ook Jeanneke Pis en Zinneke, een plassende hond. Zinneke is een Brusselse term die verwijst naar een hond van gemengd ras en wordt gebruikt als een symbool van het kosmopolitische en multiculturele karakter van de stad.

Brussel - het trio van plassende beelden

Ontdek de ‘Promenade Verte’

Dit mooie groene pad is heel uitnodigend om te wandelen of te fietsen doorheen de mooiste natuurgebieden van de Belgische hoofdstad. De totale lengte van de route is 60 km, maar de opzet is zodanig dat je je wandeling of fietstocht overal kunt beginnen langs het pad. De hoogtepunten van het parcours zijn het Zoniënwoud, de aangelegde tuinen van het Tournay-Solvay-park en een enorme beukenkathedraal. Nadien kun je afzakken naar het centrum om een van de bekende Brusselse cafés te bezoeken of te genieten van typisch Brusselse gerechten.

Ontdek de ‘Promenade Verte’

Bron afbeeldingen: theculturetrip.com (pinterest)